Вчера, 26 март, Huawei представи новите си P30 и P30 Pro модели, като за поредна година показа, че знае как да прави привлекателни и иновативни смартфони. 

По-скъпият и по-голям P30 Pro е действително впечатляващ телефон, който отправя ясна заявка за позицията на най-добър флагман на пазара. Дали това е така, ще разберем в идните седмици, когато ще научим повече за представянето на телефона при нормално ползване. 

Във всеки случай, P30 Pro заслужава специално внимание, най-вече заради множеството нови технологии, които китайският производител е наблъскал в атрактивния панел от стъкло и метал.

Сензорът за пръстов отпечатък може да се окаже проблем

Снимка 414679

Източник: Huawei

До момента чуваме доста смесени (и по-скоро негативни) отзиви за сензорите за пръстов отпечатък, които са вградени в екрана, какъвто е случая при Samsung Galaxy S10 например. От Huawei твърдят, че новият оптичен сензор в P30 и P30 Pro е по-бърз и точен от този на Mate 20 Pro, но предвид всички оплаквания до момента, сме склонни да поизчакаме, преди да дадем финална оценка.

Можем да отключваме колата и да контролираме климатика си 

Снимка 414676

Източник: Huawei

И двата нови флагмана на Huawei са съвместими с Audi Connect Key, което позволява дистанционно отключване и запалване на новите E-Tron модели на Audi.

P30 Pro разполага и с инфрачервен сензор, посредством който можем да контролираме климатика или телевизора у дома, което е доста готина екстра. 

P30 Pro няма слушалка

Снимка 414677

Източник: Huawei

Както се очакваше, при по-скъпия флагман на Huawei традиционния отвор за слушалка в горната част на екрана тотално липсва. Звукът от разговорите се предава посредством вибрации от екрана. Това означава, че дори когато звукът ни е на макс, хората около нас няма да чуват какво си говорим.

Обратно зареждане

Снимка 414680

Източник: Huawei

Подобно на новите Galaxy S10 телефони, P30 Pro разполага с обратно зареждане - функция, която ни позволява безжично да зареждаме други джаджи директно от гърба на телефона. Услугата не е налична при по-евтиния P30.

Камерата е всичко 

Снимка 414678

Източник: Huawei

И тази година Huawei заложи на иновативни промени тук. Камерата за далечно снимане е истински шедьовър, който осигурява оптично приближаване с невероятен детайл. За да вместят всички лещи в тялото на P30 Pro, без да правят апарата твърде дебел, Huawei са решили да подредят лещите в успореден на гърба на телефона сетъп. С хибридния зуум на Huawei бихме могли да постигнем до 50х приближаване и да разглеждаме Луната в детайл, когато няма какво да правим вечер.