Наскоро стана ясно, че Huawei P40 ще е поредният флагман на компанията, лишен от достъп до екосистемата от приложения и услуги на Google.

Huawei P40, Google и поредният флагман без достъп до екосистемата на Google

Huawei P40 идва през март, но проблемите продължават

Ще разполага ли с инсталиран Android 10

Всички индикации сочат, че едва ли скоро ще видим промяна в отношенията между Google и Huawei, но съвсем скоро това може би ще спре да бъде проблем за потребителите, които се мръщят на липсата на Gmail, YouTube, Maps и т.н.

Тази седмица Чарлз Пенг, един от директорите на Huawei в Индия, съобщи в интервю за Economic Times, че компанията е много близо до създаването на собствени алтернативи на приложенията на Google.

Снимка 459188

Източник: iStock

Конкретно става въпрос за между 100 и 150 различни апликации за навигация, разплащане, гейминг и съобщения.

По неговите думи потребителите на Huawei няма да забележат разликата между собствения софтуер на компанията и този на Google, с който са свикнали.

За момента Huawei най-вероятно ще продължи да разчита на общодостъпната версия на Android, но ще я обогати със собствени приложения и екстри, пише Forbes.

По първоначални данни пакетът от приложения трябва да е готов още в последните дни на тази година, но този твърде оптимистичен срок едва ли ще бъде спазен.

Huawei, графеновите батерии, P40 Pro и кой ще е големият хит при смартфоните през 2020 г.

Това ли ще е големият хит при смартфоните през 2020 г.

Huawei може би ще изпревари Samsung в това направление

При всички положения обаче целта е новата екосистема на Huawei да е активна за серията P40, която ще се появи през март.