Тази седмица Honor показа следващите модели в серията View в лицето на два телефона, които изключително добре съчетават високото качество и достъпната цена в лъскав и атрактивен пакет.

Honor View 30 и View 30 Pro притежават най-важните елементи на хай-енд телефоните, но са лишени от излишни от излишества, които обикновено производителите използват като оправдание, за да надуят цените на продуктите си.

И двата модела са с 6.57-инчови LCD екрани с двойна селфи камера, която доста наподобява тази в Samsung Galaxy S10+.

Снимка 454912

Източник: Honor

Разликата при моделите на Honor е, че единият от сензорите е с широк ъгъл на заснемане, което позволява да хванем още повече от околната среда в селфитата си.

Гърбовете им също изглеждат напълно идентично, а камерните модули са подобни на тези, с които се очаква да излязат моделите Galaxy S11.

Samsung Galaxy S11 и първите изображения на смартфона

Първи изображения на Samsung Galaxy S11

Galaxy S11 доста напомня на тазгодишния Note 10

При View 30 Pro обаче задният сензор за широкоъгълни снимки е с 12 мегапиксела, докато този при View 30 е с 8 мегапиксела.

Снимка 454910

Източник: Honor

Като изключим разликите в камерите, по-евтиният View 30 разполага с 5G модем отделен от процесора, докато при View 30 Pro виждаме Kirin 990 с интегрирана 5G антена.

Pro моделът е зареден с 8GB RAM, докато при обикновения View 30 можем да избираме между 6GB и 8GB.

Снимка 454911

Източник: Honor

Както при View 20, сензорът за пръстов отпечатък е поместен отстрани. Изглежда от Honor са решили да не се заиграват и да слагат сензора под екрана, което е и една от предпоставките за по-ниските цени на устройствата.

Базовият View 30 струва едва 370 долара за сетъп с 6GB RAM и 128GB памет, а Pro моделът със 128GB струва 500 долара.

САЩ, Google, Huawei и ще бъдат ли вдигнати санкциите над компанията

Светлина в тунела за Huawei

САЩ обмисля да олекоти санкциите си

Това са доста приятни цени за подобни джаджи, но не бихме могли да си затворим очите пред отсъствието на Google приложения.