Honor се очертава да е следващият производител, който ще предложи сгъваем смартфон, а тази седмица компанията потвърди, че името на модела ще е Magic V. 

Oppo Find N и всичко, което знаем за предстоящия сгъваем смартфон

Новият сгъваем смартфон от Китай, който идва този месец

“Най-добрият екран в сгъваем смартфон”

По-рано тази година циркулираха слухове, че телефонът ще се появи навреме за Коледа, но очевидно производството му е било забавено и ще трябва да изчакаме до началото на 2022 г. 

От снимката, споделена от Honor, научаваме, че моделът ще е с голям вътрешен екран, подобен на този при Samsung Galaxy Fold 3, а според неофициални източници размерът му ще е осем инча и с висока резолюция от 2200 х 2480 пиксела.

Снимка 558164

Източник: Honor

Очаква се също така първият сгъгваем флагман на Honor да разполага с новия чипсет Snapdragon 8 Gen 1, който ще осигури максимална производителност и бързина. 

Ако слуховете се окажат верни, телефонът най-вероятно ще е оборудван с тройна камера с главен 108-мегапикселов сензор, телефото камера и камера с широк ъгъл. 

Както и тазгодишните модели на Honor, Magic V ще работи свободно с приложенията на Google, тъй като след раздялата си с Huawei компанията вече не е обект на американските рестрикции. 

Huawei P50 Pocket и какво да очакваме от новия сгъваем телефон на компанията

Какво да очакваме от новия сгъваем телефон на Huawei

Ще се появи на 23 декември

Засега нямаме представа каква ще е цената на сгъваемия модел и ще е интересно да видим дали Honor ще успее да предложи по-конкурентна такава спрямо останалите производители на сгъваеми телефони до момента.