Последните горещи флагмани за тази година, които очакваме и за които се изговори доста, са новите Pixel модели на Google. Те ще се появят още този месец, разкриха от компанията. 

Google Pixel 6 и какво разкрива първото промовидео на предстоящия смартфон

Какво разкрива първото промо видео на Google Pixel 6

Силен акцент върху персонализацията

Събитието по представянето, което най-вероятно ще е само онлайн, е насрочено за 19 октомври - същата дата, която обикаляше като слух в продължение на последните 30-40 дни. 

Същият слух гласи, че телефоните ще започнат да достигат първите си собственици поне девет дни след представянето, въпреки че от Google все още не са обявили нищо официално по този въпрос. 

Снимка 546221

Източник: Google

Припомняме, че Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще са първите телефони, оборудвани със собствен фирмен чип на компанията. 

Разбирачите обаче твърдят, че той няма да е толкова бърз, колкото е водещият Snapdragon 888 на Qualcomm или новия A15 Bionic на Apple. 

Pro моделът ще разполага стандартно с 12GB RAM и най-вероятно ще е със 120-херцов екран, докато обикновеният Pixel 6 ще е малко по-базов. 

Снимка 546223

Източник: Google

Има обаче и друга причина да очакваме 19 октомври. Според някои анализатори в мрежата съществува възможност Google да покаже или поне да загатне за предстоящ сгъваем смартфон, който засега наричаме Google Fold. 

Samsung Galaxy Z Fold 3, Z Flip 3 и всичко за новите сгъваеми смартфони

Samsung Galaxy Z Fold 3 и Z Flip 3 - нова страница при сгъваемите смартфони

По-здрави, по-мощни и по-надеждни

За него обаче знаем още по-малко и ще трябва да изчакаме още малко, за да научим повече по темата.