По време на инвеститорска конференция тази седмица, Марк Зукърбърг бе нападнат с въпроси относно бъдещето на платформата Facebook, която през последната година загуби доверието на милиони по света. 

Позовавайки се на писмо от 3200 думи от началото на тази година, в което Зукърбърг разгърна някои от идеите си за подобрение на мрежата, СЕО-то съобщи, че през следващите пет години Facebook ще претърпи сериозни промени.

Според думите на Зук, Facebook ще се раздели на две звена - "градски площад", който ще представлява своеобразен обществен форум, и "домашен хол", в който всички данни са криптирани и добре защитени.

Снимка 420325

Източник: iStock

Част от стратегията е услугите за съобщения на Instagram, WhatsApp и Messenger да се слеят и така да бъдат контролирани по-лесно. 

Цялостната идея е в бъдеще личните данни на потребителите на мрежата да бъдат по-добре защитени и да се ограничи наличието на съдържание, което е против правилата и нормите на Facebook. 

Зукърбърг обеща, че по време на F8 конференцията следващата седмица ще разкрие повече детайли за реформирането на мрежата.