ChatGPT се превърна в най-бързо набиращото популярност приложение в историята, като чатботът бе сред печелившите за тази година в класациите на App Store и Google Play.

Топ приложенията в Google Play за 2023 г.

Топ приложенията в Google Play за 2023 г.

И тук доминира AI

Изглежда, че творението на OpenAI е завладяло и Wikipedia, след като тази седмица Wikimedia Foundation обяви, че английската версия на страницата на ChatGPT e била най-посещаваната за 2023 г.

Страницата е била показана цели 49.49 милиона пъти през изминалата година, като на дневна база за първите шест месеца на годината е регистрирала между 100 000 и 400 000 показвания.

Снимка 645133

Източник: iStock

В сравнение с втората най-популярна страница на английски, която в случая е "Смъртните случаи през 2023 г.", ChatGPT генерира над 6.8 милиона повече показвания.

Общият брой показвания на страницата на ChatGPT във всички налични езици възлиза на над 78 милиона.

Като цяло английската версия на Wikipedia има над 84 милиарда гледания, съобщи организацията с нестопанска цел.

Снимка 642519

Източник: GettyImages

През ноември ChatGPT и OpenAI претърпяха сериозни вътрешни сътресения, които доведоха до отстраняването на изпълнителния директор Сам Олтман от поста му, въпреки че малко след това позицията му бе възстановена.

Защо Apple забрани на служителите си да ползват ChatGPT

Защо Apple забранява ChatGPT

Но пък пуска приложение в App Store

Въпреки тези проблеми, огромният успех на компанията и нейния главен продукт донесоха на Олтман титлата "Главен изпълнителен директор на годината" на списание Time.