Този месец е 40-ата годишнина на G-Shock и за да отбележи повода, Casio пуска куп варианти, базирани на оригиналния дизайн, включително модел, пълен с модерни технологии.

Huawei Watch Ultimate - първият смарт часовник с корпус от течен метал

Първият смарт часовник с корпус от течен метал

Всичко, което знаем за новия модел на Huawei

Първоначално разработен от един от инженерите на Casio като опит за проектиране на ултра издръжлив часовник, който може да оцелее при падане от високо, първият модел G-Shock, DW-5000C, е пуснат в Япония през 1983 г.

В чест на емблематичния модел тази година Casio пуска G-Shock DW-H5600, който изглежда много подобен на оригинала. 

Снимка 616795

Източник: Casio

Функционално G-Shock моделите са далеч от смарт часовниците днес, но новият G-Shock е определено се доближава до техния профил.

Моделът разполага със същото разпознаваемо лице с квадратна форма като предишните варианти в линията и макар да е малко по-голям от DW-5000C.

Благодарение на размера си, часовникът разполага с оптичен сензор за сърдечен ритъм, акселерометър за проследяване на стъпки и други физически дейности и Bluetooth връзка със смартфон, която ползва GPS данни от телефона.

Новият DW-H5600 включва и слънчево зареждане, но слънчевата светлина сама по себе си не е достатъчна, за да поддържа часовника напълно зареден при редовно използване на неговите по-разширени функции, така че е включено и зарядно с кабел. 

Снимка 616796

Източник: Casio

При пълно зареждане, което отнема около три часа, часовникът ще работи около седмица, ако използваме добавените фитнес функции за не повече от един час на ден. 

Има и режим без екстри, който удължава живота на батерията до около месец, но включването му зачерква първоначалната причина да изберем този подобрен модел.

Другите характеристики на DW-H5600 включват стандартните функционалности, които ще намерим в повечето цифрови часовници днес, включително 200 метра водоустойчивост, световно време, 100-часов хронометър, таймер за обратно отброяване, който достига до 60 минути, вибриращи сигнали и други. 

Google Pixel Watch и какво предлага новият смарт часовник

Новият Pixel Watch - красив и пълен с екстри от Google

Можем да го вземем безплатно

Цената на модела е 299 долара, а доставките започват от 19 май.