В интервю през 2019 г. основателят на Microsoft Бил Гейтс разкри, че една от най-големите му грешки изобщо е пропускът му да се противопостави на Google и да превърне Windows Mobile във водеща мобилна операционна система.

Бил Гейтс, Windows Mobile, Android и защо мобилната операционна система се е провалила

Защо Windows Mobile се провали

Бил Гейтс е откровен за най-голямото си разочарование

Може би мнозина се питат какъв телефон ползва милиардерът днес и на коя от двете водещи мобилни операционни системи симпатизира - Android на Google или iOS на Apple, имайки предвид изказването му от 2019 г.

По време на среща в платформата Clubhouse, която за момента е достъпна само през iOS, Гейтс сподели, че телефонът, който ползва, работи с Android, но не назова конкретния модел.

Снимка 520876

Източник: GettyImages

Като причина за предпочитанието му, той изтъкна съвместимостта на Android с Windows приложения, както и фактът, че телефоните с Android идват с инсталиран пакет от приложения на Microsoft.

За да е в крак с новите технологии обаче, Гейтс разполага и с iPhone, с който си "играе" от време на време и който явно използва, за да участва в срещи в Clubhouse.

Подобно отношение има и към социалните мрежи, където очевидно има различни профили, но основният, който ползва, е този в Twitter.

Снимка 506518

Източник: GettyImages

В хода на срещата милиардерът сподели и мнението си за биткойн, като се определи за "биткойн скептик" и разкри, че не инвестира в крипто валути.

"Биткойн използва повече електрическа енергия от който и да е друг разплащателен метод", споделя Гейтс.

Бил Гейтс, Илон Мъск и какво мисли основателят на Microsoft за милиардера

Подцени ли Бил Гейтс Илон Мъск

Къде се разминават вижданията им

"Купувам ваксини за малария, ваксини за шарка, инвестирам в компании, които произвеждат продукти", обясни той по отношение на инвеститорските си предпочитания.