Днес е трудно да си представим, че забързаното ни ежедневие може да не е свързано с употребата на смартфон. Това, че на година излизат по няколко нови модела малко ни обърква, но разнообразието е хубаво нещо.

Бил Гейтс и коя е най-голямата грешка в живота му

Бил Гейтс разкрива най-голямата си грешка

Никой не е застрахован от неправилни ходове

Не е тайна, че в момента Android е пълният хегемон при смартфоните, когато говорим за операционни системи. Това обаче можеше да не е така, а днес всички да използваме операционната система на Microsoft - Windows Mobile.

Тя беше пусната още през 2000 г. - няколко години преди Android, но в момента е в забвение. Причините за това стечение на обстоятелствата са комплексни, но Бил Гейтс знае основната.

На конференцията The New York Times DealBook Conference основателят на Microsoft сподели, че все още не може да преживее грешката, която е допуснал преди години и е позволил на Google да го изпреварят в развитието на Android.

Бил Гейтс, Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates, Netflix и трейлър на документалния филм за него

От какво се страхува Бил Гейтс

Документалният филм Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates ще бъде задължителен за гледане

Бил Гейтс казва, че антитръстовото разследване, на което компанията е била обект преди години, го е разсеяло. Магнатът пояснява, че е бил много близо до това да пусне Windows Mobile на ключов модел на Motorola, но в крайна сметка не е успял.