С въвеждането на новите си M1 чипове в MacBook Pro, Air и Mac mini Apple постави началото на нова ера в хардуера и още повече се разграничи от останалите производители на компютри на пазара.

Apple, M1, MacBook Pro, Mac Mini и MacBook Air - първите компютри със собствени чипове на компанията

Започва нова ера за компютрите

Защо новите компютрите на Аpple са недостижими

Озадачаващ бе фактът, че драстичната промяна във вътрешността на устройства не бе съпроводена от промяна в дизайна им, който от години търпи съвсем леки, често незабележими за обикновения потребител промени.

Тази година обаче можем да станем свидетели на най-голямата от доста време насам промяна във вида на MacBook Pro, най-мощният лаптоп на компанията, казват от MacRumors.

Снимка 478258

Източник: Apple

Цитираната информация идва директно от официален документ на Apple, изпратен към инвеститорите на компанията, който гласи, че следващият MacBook Pro ще завземе мотиви и елементи от дизайна на iPhone 12.

В това число влизат плоските страни и острите ръбове, като клавиатурата и тракпадът ще бъдат изведени в една обща гладка повърхност, наподобяваща лицето на смартфона.

Лаптопът също така най-вероятно ще е с нова MagSafe технология за зареждане, но не е ясно как тя ще си кореспондира с магнитното зареждане на серията iPhone 12.

Снимка 500704

Източник: Apple

От Bloomberg пък добавят, че е възможно екранът също да претърпи промени и да бъде базиран на mini-LED панел, който би допринесъл за по-висока енергийна ефективност, както и по-висока яркост и контраст.

Обявената информация ни навежда на мисълта, че Apple се готви да постави по-осезаем паралел между MacBook Pro и Air, които бяха почти приравнени по отношение на производителността, но и дизайна, след въвеждането на M1 чиповете.

Apple Silicon, MacBook Pro, MacBook Air, Mac Mini и да изчакаме ли с покупката на някой от моделите с новия М1 чип

Да си купим ли Apple компютър с новия M1 чип или не

Може би е по-добре да не бързаме

Това би означавало, че MacBook Pro ще се позиционира в значително по-висока категория от Air и ще заеме ролята на хай-енд модел, подходящ и достъпен за по-ограничена аудитория.