До представянето на iPhone 13 остават броени седмици и вече чухме доста слухове по адрес на предстоящите модели. 

Apple iPhone 13, LiDAR и екстрата, с която ще се сдобият всички модели от предстоящата серия

Екстрата, с която ще се сдобият всички модели iPhone 13

iPhone 13 пристига през септември

В мрежата обаче вече се появяват и немалко данни за по-следващия модел, който ще излезе през есента на 2022 г. 

Според инвеститори в JP Morgan Chase, цитирани от Mac Rumors, iPhone 14 Pro ще се различава от обикновените си събратя с титанова сплав, която ще замести алуминиевия и стоманен профил. 

Снимка 500704

Източник: Apple

Не е ясно дали става дума за същата титанова сплав, която Apple ползва при някои модели Apple Watch Series 6, но разбираме, че компанията търси варианти за елиминиране на пръстовите отпечатъци, които бързо омазват титановите повърхности. 

Титанът е със здравината на стоманата, но е 45% по-лек, и е два пъти по-здрав от алуминия, от който също е по-лек с 40%. 

Очевидно целта на Apple е да олекоти максимално Pro моделите си, но по-важното разкритие е, че iPhone 14 ще е значително по-различен от всички модели, които виждаме от iPhone X насам. 

Снимка 527948

Източник: Apple

Точно така - Apple най-вероятно ще елиминира ноча в горната част на телефоните си, след като го задържа там в продължение на вече четири години, казва анализаторът Минг-Чи Куо. 

Apple, iPhone 14, iPhone SE 3 и какви промени да очакваме при цените и моделите догодина.

Ще има ли по-евтини модели iPhone

Задава се голям iPhone на приемлива цена

Според него Touch ID ще се завърне в iPhone 14, но сензорът за пръстов отпечатък ще е поместен или под екрана, или в страничната рамка.