Значителни промени в ценообразуването и моделите на iPhone се очаква да въведе Apple догодина, разкри тази седмица анализаторът Минг Чи-Куо, който обикновено не греши в прогнозите си по отношение на Apple. 

По негови данни догодина Apple ще пусне общо пет модела iPhone - iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max и iPhone SE 3.

Два от моделите, най-вероятно iPhone 14 и 14 Pro, ще са с 6.1-инчови екрани. Max моделите ще са с диагонали от 6.7 инча, а SE 3 най-вероятно ще е с размерите и формата на настоящия SE 2. 

Снимка 500484

Източник: Apple

Това означава, че феновете на компанията вече ще могат да избират между по-евтин и по-скъп 6.7-инчов модел, което е разбираемо, предвид високото търсене на iPhone 12 Pro Max. 

Според Куо iPhone 14 Max ще струва 900 долара, което е с цели 200 долара по-малко от цената на iPhone 12 Pro Max. 

Pro версиите ще се различават от обикновените такива най-вече по характеристиките на камерите, като Куо очаква Apple да заложи на 48-мегапикселови сензори.

Снимка 500485

Източник: Apple

По-скъпите модели също така може би ще разполагат с вграден в екрана сензор за пръстов отпечатък, като отговор на потребителските предпочитания. 

Apple iPhone 13, LiDAR и екстрата, с която ще се сдобият всички модели от предстоящата серия

Екстрата, с която ще се сдобият всички модели iPhone 13

iPhone 13 пристига през септември

За момента разполагаме с най-малко детайли за iPhone SE 3, за който знаем обаче, че ще е “най-евтиният iPhone с 5G”.