Септември традиционно е месецът, в който Apple oбикновено представя новата си серия смартфони и изглежда, че тази година компанията ще остане вярна на графика си.

iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max - колко по-скъпи ще са следващите смартфони

Колко по-скъпи ще са iPhone 15 Pro и Pro Max

Заслужава ли си

Годишното събитие на Apple за iPhone 15 се очаква да се проведе или във вторник, 12 септември, или в сряда, 13 септември тази година, казва Марк Гърман от Bloomberg в последното издание на бюлетина си Power On.

Предварителните поръчки за новите iPhone ще са отворени няколко дни по-късно в петък, 15 септември, а доставките ще започнат една седмица по-късно на 22 септември.

Снимка 628963

Източник: iStock

Apple обикновено провежда събитието си през първите две седмици на месеца, което й позволява да пусне новите си iPhone и да регистрира значителни приходи преди фискалното тримесечие на компанията да приключи в края на месеца.

Има обаче слухове за производствени предизвикателства, което може да означава, че някои модели ще бъдат с много ограничени доставки и дори може да излязат малко по-късно.

Събитията на Apple за ‌iPhone‌ се провеждат най-често във вторник, с изключение на седмиците, които съвпадат с Деня на труда в този понеделник в Съединените щати.

Снимка 625577

Източник: iStock

В тези случаи събитията обикновено се провеждат в сряда, за да могат медиите да пътуват през предходния ден, без да пречат на празника.

Apple обикновено изпраща медийни покани приблизително една седмица предварително, така че все още имаме известно време, преди да получим официално потвърждение за датата на събитието.

SellCell и защо сега е моментът да продадем старите си iPhone 8 и iPhone X

Добре е да продадем стария iPhone X и iPhone 8 веднага

Иначе губим пари

В допълнение към гамата iPhone 15, септемврийското събитие се очаква да включва актуализирани модели Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2, както и окончателни подробности и дати за стартиране на iOS 17.