Традиционното септемврийско представяне на нови продукти на Apple тази година ще се състои на седми септември, съобщава Bloomberg. 

Apple, AR очилата, цената им и кога да ги очакваме

Какво ще представи Apple за първи път този януари

Следващото голямо нещо

Новите модели iPhone и Apple Watch, които се очакват, отново ще бъдат обявени в предварително записано онлайн събитие. 

Това събитие ще е само началото на серия от представяния, които ще се случат до края на годината и ще обхванат нови модели iPad и Mac. 

Снимка 584533

Източник: iStock

По-важно за Аpple обаче безспорно е представянето на iPhone, предвид затрудненото положение, в което се намира цялата индустрия. 

Компанията от Купертино успя да отбележи ръст в продажбите на смартфони през второто  тримесечие на годината, което бе ужасно за повечето производители, и надеждите са, че iPhone 14 ще спомогне за добро представяне и до края на годината. 

Една от големите разлики при серията iPhone 14 спрямо миналогодишната е, че тази година mini моделът ще бъде заместен от iPhone 14 Max.

Снимка 584532

Източник: iStock

Така в портфолиото на Apple вече ще фигурират два по-големи модела, другият от които се очаква да е iPhone 14 Pro Max, който обаче ще е с очаквано по-високи спецификации от iPhone 14 Max. 

Сред останалите акценти при новите модели вероятно ще видим обновен ноч в горната част на екрана, камери с до четири пъти по-висока резолюция от тези на iPhone 13 и нов A16 Bionic чип за Pro вариантите. 

Apple, iPhone 14 и стратегията на компанията за привличане на потребители на Android

Apple се прицелва в потребителите на Android

Хората трябва да бъдат убедени

Много възможно е серията iPhone 14 да е по-скъпа от миналогодишната, като за момента се говори, че iPhone 14 Pro ще започва от 1099 долара вместо от 999 долара.