След дълго чакане и много слухове, Apple най-накрая разкри кога ще представи тазгодишната серия на iPhone.

Това ще се случи след по-малко от седмица на 13 октомври, а представянето за втора поредна година ще се осъществи в онлайн стрийм на събитието.

Събитието се казва "Hi, Speed", което очевидно е закачка с ултра бързата 5G връзка, с която ще разполага iPhone 12.

Снимка 499452

Източник: Apple

Възможно е обаче един от моделите да е лишен от 5G модем и това най-вероятно ще е iPhone 12 mini, за който научихме преди няколко седмици.

Apple, iPhone 12 mini и ще бъде ли малкият модел единствения с 4G свързаност

Ще видим ли iPhone 12 mini с 4G

За хората, които не искат 5G

Според появилите се в мрежата данни до момента той ще е с екран от едва 5.4 инча и ще е най-евтиният сред новите модели на Apple. Очакванията са, че цената му ще започва от 649 долара.

Освен него, ще видим и 6.1-инчов iPhone 12, който ще струва с около 50 долара повече от mini модела, както и 6.1-инчов iPhone 12 Pro, за който ще трябва да приготвим около 1000 долара.

Снимка 499453

Източник: iStock

Разбира се, ще има и Pro Max модел с диагонал от 6.7 инча, а цената за базовата му конфигурация най-вероятно ще е с около 100 долара над цената на iPhone 12 Pro.

Очаква се всички модели да разполагат с новия A14 Bionic процесор на Apple, а разликите между всяка от четирите вариации ще гравитират около камерите и наличието на LiDAR сензори.

iPhone 12 Pro Max, Apple и резултатите от бенчмарковете на процесора във флагмана

Разочароващи резултати от iPhone 12 Pro Max

Екранът му също не е като за 2020 г.

Покрай новите модели iPhone мнозина очакват Apple да представи и т.нар. AirTags, които представляват миниатюрни сензори, способни да служат като проследяващи устройства.

Събитието ще започне в 19 ч. българско време и ще можем да го гледаме на живо на страниците на Apple.