Едно от големите предимства на продуктите на Apple е, че хардуерът и архитектурата им са специално пригодени за софтуера на компанията.

Този унисон е в основата на това джаджите на Apple да работят надеждно, с минимални бъгове и да издържат повече години.

Този месец очакваме да видим следващата стъпка в синергията между софтуер и хардуер, тъй като Apple най-накрая ще покаже първите си компютри, оборудвани със т.нар. Apple Silicon.

Снимка 503606

Източник: Apple

Това е изразът, с който Apple назовава разработените от инженерите й компютърни чипове, които обещават най-различни подобрения.

Технологията на Apple Silicon обединява CPU и GPU компонентите с невронен процесор (NPU) в един общ пакет, като по този начин машините ще бъдат още по-ефективни и производителни.

Разбира се, засега е твърде рано да знаем точно какви ще са параметрите и предимствата на тези чипове, но най-вероятно ще разберем още по време на наскоро обявеното от Apple събитие на 10 ноември.

От Bloomberg разкриват, че компанията е подготвила 16-инчов MacBook Pro с Apple Silicon, който ще бъде представен по време на събитието, но е възможно да видим и още продукти.

Снимка 503605

Източник: iStock

Сред тях са AirTags, които уж трябваше да се появят преди няколко месеца.

За тях знаем, че ще бъдат малки и ще можем да ги ползваме за проследяване на различни предмети и обекти, и ще бъдат оборудвани с чип, който предлага по-акуратно проследяване от GPS или Wi-Fi.

Apple iPhone 12, iPhone 11 и по-малката батерия в новите смартфони на компанията

Какво ни отказва от новия iPhone 12

Наистина ли искаме такъв телефон...

AirTags най-вероятно ще бъдат налични в два размера и ще струват между 69 и 99 долара.