Преди няколко дни Apple пусна дългоочакваните AirPods Pro. Безспорно, те изглеждат и звучат доста по-добре от двата предшественика.

Дали обаче си заслужава да заменяме старите си AirPods с новия модел е доста спорен въпрос.

Хората от iFixit са разглобили Pro слушалките на съставни части, за да разкрият какви слабости имат те по отношение на вътрешния дизайн и подредбата на елементите, и резултатите определено не са обнадеждаващи.

Снимка 450118

Източник: Apple

Основният проблем е, че също като при предходните модели, батерията в AirPods Pro не може да бъде заменена. Ремонтът на слушалките изглежда и почти невъзможен - заради начина, по който са слепени елементите вътре.

Oт iFixit твърдят, че при ежедневно ползване AirPods Pro ще загубят повече от 50% от капацитета на батерията си след по-малко от три години.

Apple AirPods Pro и всичко за новите слушалки на Apple

AirPods Pro имат всичко, което AirPods нямат

Pro моделите идват на Pro цени

Единственият вариант за потребителите в такъв случай ще е да върнат вече изтощените си слушалки на Apple и да получат нов комплект срещу "само" 150 долара.

Това прави слушалките доста лоша инвестиция, а самият продукт придобива профил на пластмасова чашка за еднократна употреба.

Снимка 450116

Източник: Apple

Истината е, че не всички популярни модели на пазара страдат от подобни проблеми.

Дори батерията в PowerBeats Pro, които Apple пусна неотдавна, може да бъде подменяна.

По-добри ли са Galaxy Buds от AirPods

По-добри ли са Galaxy Buds от AirPods

Слушалките на Samsung са по-евтини, но също толкова готини

Такъв е случаят и с тазгодишните Buds слушалки на Sony, както и с Galaxy Buds на Samsung, които хем са по-евтини от AirPods Pro, хем (на теория) могат да ни служат доста по-дълго.