Покрай новите Galaxy S10 телефони и пионерския Galaxy Fold, тази седмица Samsung представи и новите си Galaxy Buds слушалки, които отправят сериозно предизвикателство към популярните AirPods на Apple.

Galaxy Fold на Samsung - всичко за първия сгъваем смартфон

Galaxy Fold - всичко за първия сгъваем смартфон на Samsung

Чакането свърши, започваме с пестенето

Комплектът на Samsung изглежда по-атрактивен в доста направления, като започнем от това, че цената на Galaxy Buds е 130 долара, а тази на AirPods - 160 долара.

Снимка 408250

Източник: Samsung

По-важното обаче е, че Buds изглеждат доста по-стабилни в начина, по който застават в ухото, докато при AirPods падането и губенето на слушалки представлява сериозен проблем за много потребители. 

По отношение на размера, AirPods са доста по-обемисти - както самите слушалки, така и кутийката за зареждане.

Galaxy Buds притежават и малко по-силна батерии от тези в слушалките на Apple. Могат да издържат и до шест часа слушане на музика, докато AirPods издъхват след пет часа - в най-добрия случай.

Снимка 408255

Източник: iStock

Кутийката на Apple обаче има над три пъти по-голям капацитет за заряд, отколкото тази на Samsung. Може и да зарежда AirPods за поне още 24 часа работа. Калъфът на Galaxy Buds има потенциал само за седем часа.

Готиното при Galaxy Buds обаче е, че могат да се зареждат по безжичен път директно от батерията на някой от новите Galaxy S10 телефони - нещо, което AirPods все още не могат.

Снимка 408248

Източник: Samsung

Най-важното при слушалките в крайна сметка обаче е звукът. Samsung се хвалят с аудио компоненти от AKG, което не е гаранция, че звукът на Galaxy Buds превъзхожда този на AirPods.

Снимка 302194

Източник: Apple

Въпреки че Galaxy Buds превъзхождат AirPods в някои направления, изоставането на Apple едва ли ще продължи дълго, тъй като се очаква компанията на Тим Кук да обяви AirPods 2 още тази година.

Apple готви нови AirPods с биометрични сензори и нови екстри

Apple готви нови AirPods с биометрични сензори и нови екстри

Може да ги видим още догодина