Apple AirPods Pro са едни от най-популярните слушалки на пазара, но е факт, че доста модели на пазара предлагат сходни екстри на доста по-ниски цени. 

Sony LinkBuds S и какво предлагат новите слушалки

Sony LinkBuds S - малки слушалки с големи амбиции

Изцяло различен дизайн

Следващият модел обаче, който се очаква да видим тази есен, ще направи всичко възможно, за да изпревари осезаемо конкуренцията с цял куп нови функции и подобрения. 

Наскоро от 52audio разкриха, че Apple ще внедри в AirPods Pro 2 функции за следене на здравни показатели и дори ще е възможно слушалките да се ползват като заместител на слухов апарат. 

Снимка 532974

Източник: iStock

Вероятно е това да се случва и с помощта на кутийката, което ни кара да предполагаме, че Apple може да внедри микрофони и в нея, които предават околни звуци директно към слушалките. 

Говори се също така, че AirPods Pro 2 ще могат в реално време да следят пулса ни, а в бъдеще може би ще могат да измерват и температурата на тялото. 

Шумопотискането също ще претърпи подобрение, казват от 52audio, което ще се изразява в интелигентна система за адаптиране към звуците на околната среда. 

Снимка 450119

Източник: Apple

Очакваме да видим и по-голяма батерия в слушалките и кутийката, както и USB-C съвместимост, която вече става задължителна според законодателството на ЕС. 

H1 чипът ще бъде заменен с по-нов и по-мощен такъв, което пък ще доведе и до по-висока енергоефективност. 

Apple, Samsung, Counterpoint Research и кои са най-продаваните премиум смартфони през 2022 г.

Кой е най-продаваният флагман с Android

Интересни разкрития за пазара

Засега всички тези данни не са официално потвърдени от Apple, но все пак ни дават интересна индикация за намеренията на компанията и следващите AirPods Pro.