Сексът е власт и това е неписана истина. Троянската война е избухнала заради една хубава Елена, битки са се водили заради жени, зад всеки пъклен план в миналото обезателно е стояла една хитра и сластна жена.

И днес нещата не са се променили много. В днешно време все по-често някой расте в кариерата, благодарение на уменията си в леглото. За някои музикални жанрове да си без богат спонсор-любовник е направо немислимо.

Според американско проучване жените си лягат със своите партньори, за да се отърсят от скуката, да си осигурят необходимото им спокойствие, да излекуват главоболие или дори в знак на благодарност за хубаво изкарана вечер. В списъка, обхващащ 200 от причините поради които жените правят секс в действителност, привличането е на едно от последните места.

"Изследването показа, че повечето мъже намират повечето жени в известна степен за привлекателни за секс, а повечето жени не намират изобщо повечето мъже за сексуално привлекателни", пишат авторите, професори по психология в университет в Тексас. За да достигнат до тези заключения, изследователите били принудени да анкетират 1006 жени, като голяма част от тях дали много изненадващи отговори. Една от анкетираните заявила, че прави секс заради... духовното преживяване, защото "това е най-близкото нещо до Бога". Други изброили като причина "лекуване на главоболие, причинено от стрес", "подобряване на сексуалните си умения" и "за по-светъл тен".

Стряскащо висок процент от анкетираните - цели 84% от жените признават, че правят секс, за да си осигурят спокоен живот или за да накарат партньорите си да вършат домакинска работа. Всяка една десета от жените признава, че е имала сексуални контакти в знак на благодарност за получени подаръци или посещения в скъпи ресторанти./Lifestyle.bg