Том Круз е изправен пред тежка съдебна битка. Семействата на двама мъже, които загиват в самолетна катастрофа по време на снимките на "Бари Сийл: Наркотрафикантът" (American Made) твърдят, че именно звездният актьор е виновен за трагичния инцидент.

Трима от пилотите наети за каскадите във филма участват в катастрофата, в която двумоторен самолет пада в планината.

Алън Първин и Карлос Берл загиват, а третият пилот Джими Лий Гарланд остава инвалид от травмите.

Том Круз разказва невероятна история в "Бари Сийл: Наркотрафикантът" (ВИДЕО)

Том Круз разказва невероятна история в "Бари Сийл: Наркотрафикантът" (ВИДЕО)

По кината от утре

Според нови съдебни документи, които са публикувани от сп. People, близките на загиналите пилоти твърдят, че Круз и режисьорът Дъг Лайман са искали каскадите във въздуха да бъдат максимално опасни, заради което се е стигнало до инцидента.

По думите им камерата не е била изключвана изобщо, а пилотите са заставяни да летят почти без почивка. В мрежата се появи писмо на Алън Първин до съпругата му, в която той споделя, че този филм ще му коства живота.

Роднините на пилотите са убедени, че именно Том Круз е виновен за смъртта на двамата пилоти, защото ги карал да изпълняват каскадата още и още, за да бъде ролята му на летец - наркотрафикант максимално достоверна.

Делото е заведено преди година, но сега започват да стават известни детайли по него. Коментар от актьора, както и от продуцентската компания "Юнивърсал" за момента няма.