Звездата от филма Борат - Саша Барън Коен е заплашван от терористична организация, която той осмя в новия си филм "Бруно", пише в. "Дейли мейл".

Предполага се, че заплахата идва от крайно ислямистка терористична организация Бригади на мъчениците от Ал- Акса, която е в коалиция с палестинските  военни сили подозирани за атентати в САЩ и Европа.

В заявлението се казва, че организацията е "много разстроена " за начина по който е представена във филма и че "запазва правото си да отговори по начина,  който смята за подходящ".

В сатиричния филм персонажът на Коен- Бруно, австрийски гей журналист, се среща реално с предполагаемия лидер на фракцията Бригади на мъчениците от Ал-Акса и му обяснява, че иска да бъде отвлечен от тях, за да стане известен.

По време на интервюто 37-годишният комик заявява, че техния "крал Осма бин Ладен прилича на "мръсен магьосник" или "бездомен  дядо Коледа" .

След отправените заплахи, Саша Барън Коен е принуден да вземе спешни мерки за сигурността на себе си и на семейството си. Говорителят на комика отказа коментар.