Мадона е била разгневена от новината, че холивудско студио планира да заснеме без нейното съгласие биографичен филм за ранните й години в Ню Йорк, опитвайки се да пробие в музикалния бизнес.

"Никой не знае това, което аз знам и това, което съм видяла. Само аз мога да разкажа историята си", написа в социалната мрежа "Инстаграм" Материалното момиче.

"Всеки друг, който се опита, е шарлатанин и глупак. Търсенето на незабавно възнаграждение без труд. Това е болест в обществото ни", продължи тя.

Озаглавен "Руса амбиция" ("Blond Ambition") по едноименното турне на мадона от 1990 г., сценарият на филма е дело на авторката Елиз Холандър.

Родена като Мадона Луиза Чиконе 58-годишната звезда е работила в ресторант от веригата за понички "Дънкин донътс", опитвайки се да направи своя пробив, преди да издаде първия си албум през 1983 г.

В описанието на сценария се посочва, че филмът се фокусира върху живота на Мадона в Ню Йорк в началото на 80-те, докато тя се опитва да се справи с личния и професионалния си живот.

Сценарият на Холандер миналата година оглави т. нар. "черен списък" на Холивуд, в който автори на филми гласуват за любимия си сценарий, които са достъпни, но по тях не е започнало снимането на филм.

Според "Холивуд рипортър" студията "Юнивърсъл" са се спрели на сценария. Съпродуцент на "Руса амбиция" най-вероятно ще бъде Майкъл де Лука, който е продуцент на филмите "50 нюанса сиво" и "Социалната мрежа". /Бгнес