Нов ден от декември - нова класация. Този път тя идва от YouTube. Платформата за видеосподеляне публикува ежегодното си подреждане на най-популярните видеа през 2018 г.

Видеата от тазгодишната челна десетка са гледани общо 673 милиона пъти, което е с 40 повече от класацията в края на 2017 г. Общата продължителност на гледането им е 50 милиона часа.

Важно е да се подчертае, че тази класация подрежда немузикални клипове, като се вземат предвид не само отделния брой гледания на конкретно видео, но и харесвания, споделянията и коментиранията. Ето ги и десетте най-популярни според тези критерии:

1. To Our Daughter 

Видеото, което бе публикувано в Кайли Дженър на четвърти февруари по повод раждането на дъщеря й Сторми. В него има много лични кадри от архива на семейството, които видяха бял свят за първи път. Безспорно видеото е трогателно, а тези 78 550 635 гледания никак не ни изненадват. Все пак, Кайли има 121 милиона последователи в Instagram.

2. Real Life Trick Shots 2 | Dude Perfect

Това видео е публикувано през 2017 г., което значи, че една част от гледанията са от тогава. Затова и въпреки своите над 123 милиона показвания е на второ място за 2018 г. Клипът е майтапчийски и показва как група мъже се справят с лекота и завидно майсторство с ежедневните задачи. Определено си заслужава да се види.

3. we broke up

Отново сме на трогателна вълна с това видео, което събра 47 384 514 гледания за шест месеца. То е публикувано в канала на 22-годишния словашки влогър Дейвид Добрик и в него с доскорошната му приятелка разкриват, че не са заедно от шест месеца. Пуснахме и ние една сълза за тях...

4. Walmart yodeling kid

На четвърта позиция е едно доста нестандартно музикално изпълнение. действието се разиграва в магазин от веригата Walmart, а хлапето, което пее между щандовете, се превърна в интернет сензация с гласа си. Видеото е гледано 60 406 654 от първи април досега, а специфичните извивки на гласа на момчето си заслужават всяко следващо преглеждане.

5. Do You Hear "Yanny" or "Laurel"? (SOLVED with SCIENCE)

Едно малко по-нестандартно видео, включващо звукова измама и нейното научно обяснение. Свикнали сме в повечето случаи очите да ни лъжат, но тук със сигурност ще останем изненадани. Малко ни изненадват и тези малко над 50 милиона показвания от средата на май досега, но след като изгледахме видеото докрай си обяснихме този интерес.

6. Portugal v Spain - 2018 FIFA World Cup Russia™ - MATCH 3

Тук няма нужда от особени обяснения. Световно първенство, Португалия срещу Испания, известни футболисти, напрегнати ситуации - определено си заслужава да се гледа отново и отново, ако сме фенове. И така цели 66 808 464 пъти за половин година.

7. Build Swimming Pool Around Underground House

Още едно видео, което със сигурност ще събуди у нас въпроса какво точно гледахме преди малко... Група хора, които живеят в напълно първобитна къща, видимо тяхно производство, се захващат да си направят удобство, за което мнозина от нас мечтаят - басейн. Е, получи им се, а опитът им е споделен цели 91 096 662 пъти.

8. Cobra Kai Ep 1 - "Ace Degenerate" - The Karate Kid Saga Continues

Първи епизод от сериал за бойни изкуства. Може на нас да не ни звучи особено привлекателно, но тези почти 52 милиона гледания са красноречиви, че може би трябва да дадем поне един шанс на това видео.

9. Behan Bhai Ki School Life - Amit Bhadana

Видео на индийски с двама главни герои от още доста второстепенни, което разказва за живота в училище. Или поне това разбираме от заглавието... Със сигурност огромното население на Индия е водещ фактор за натрупването на тези почти 41 милиона гледания. Пък кой знае, ако разбирахме езика им, можеше и на нас да ни е интересно...

10. People In Japanese Part 6 | Lam Chan Khang

Видео с продължителност почти два часа - цял филм. То събра 61 791 403 гледания за седем месеца. Е, ние със сигурност няма да го изглеждаме докрай.