Ако питаме астролозите, почти нищо в живота ни не зависи от нас - подредбата на планетите по време на раждането ни е определила голяма част от житейския ни път. Ако се уповаваме на тази идея, би трябвало да вярваме и на това, че редът ни раждане в семейството определя това доколко добре се справяме със стайните растения у дома.

Снимка 332388

Източник: iStock

Растения за първородни и единствени деца

Първите деца са отговорни и амбициозни. Може да са авторитарни, но затова пък обичат реда и добрата организация. Те могат да отгледат и най-капризното растение на света. Защото подробно ще се запознаят с правилата за отглеждането им, ще им намерят подходящо място и ще ги поливат по график. Орхидеи, фикус лирата, гардениите са за тях.

Растения за вторите деца

Вторите деца търсят внимание, защото остават в сянката на големите и на по-малките. Затова пък успяват сами да намерят пътя си в живота, комуникативни са и търсят компромиса. Подходящите за тях цветя са сукуленти, африкански теменужки, бромелия.

Снимка 426894

Източник: iStock

Растения за третите и най-малките деца

Те не спазват правилата и обичат да поемат рискове. Лесни са за общуване, може би защото вярват, че всички ги харесват. Те са свикнали всички да се грижат за тях, затова им трябват стайни растения, които успяват почти сами да се грижат за себе си. Такива са дифенбахията, зи замиокулкас, сансевиера.