Насилие, голота, кръв. Това са предупредителните думи, свързани с нова видео игра, която предстои да излезе тази есен. Нищо шокиращо в света на видео игрите, ако не беше факта, че въпросната се нарича "Секс със Сталин" и от играчите се иска... да съблазнят и правят секс с руския диктатор.

Снимка 428278

Източник: Steam

Дотук добре, дори успя да ни стане смешно. На Руската комунистическа партия обаче въобще не й е било до смях, когато научила за продукта на американската компания Valve, дистрибутиран на международните пазари от Steam. Председателят на все още доста популярната партия Максим Сурайкин нарекъл играта "безумна" и призовал за забраняването й. "Няма спор, че трябва да се забрани. Само заглавието й е възмутително и извратено," казва той.

Цялата комунистическа партия е на това мнение и призовава държавата да разследва играта, за да установи дали тя не нарушава стриктните закони за екстремизъм и подбуждане към непозволени действия.

"Секс със Сталин" е предназначена за индивидуални играчи, които желаят да си пробват уменията в това да съблазнят диктатора и да променят хода на историята. В Русия обаче образът на човека, отговорен за милиони смърти, масово изселване, етническо прочистване и хиляди екзекуции, още се радва на популярност.