Сайтът Glassdoor наскоро публикува класацията си за най-добри работодатели през 2018 г., базирайки изчисленията си на най-искрената възможна мерна единица - мнението на служителите.

Сайтът позволява на хора да оставят детайлни ревюта и оценки за качествата на компаниите, за които работят, и е световен извор на информация относно условията на работа в хиляди организации.

Интересно е да надникнем в някои от причините, които хората изтъкват като най-атрактивни и удовлетворяващи при работата им с определени компании.

Класацията на Glassdoor за най-добри места, където да търсим работа през идната година, е оглавена за трети път от Facebook. Според данните, основна причина за това не са високите заплати или ултра модерните офиси, а възможността да работиш за продукт, който има влияние върху живота на милиарди хора.

Офисът на Google в Лондон.

Източник: Google

Офисът на Google в Лондон.

Ситуацията е същата и при гиганта Google, който зае петото място сред най-атрактивните работодатели. За неговите служители най-ценният аспект от работата им не е заплащането (много над средното), а отново възможността да си част от нещо толкова мащабно и значимо.

Въпреки че тази тенденция изглежда устойчива и разумна, в компании като Microsoft (39-то място) и Apple (84-то място) фактът, че работиш върху световен продукт не е достатъчен, за да компенсира по-ниско заплащане, трудните повишения или неотзивчивия мениджмънт. Затова и тези две компании са далеч от топ 20.

Пълната класация на Glassdoor Top 100 може да видите тук.