Покрай различните риалити формати и превръщането на готвачите в суперзвезди, готвенето у дома също се върна на мода. Много хора го правят по здравословни съображение, но и много се наслаждават на удоволствието да приготвят храната си сами. Популярният сайт Mr. Porter потърси съветите на някои от готвачите със звезда Michelin затова кои са скритите им трикове в готвенето.

Хубав дресинг

Шеф Оли Дабус от лондонския ресторант Hide казва, че добре приготвен дресинг може да промени и най-простото ястие като печена риба или задушени зеленчуци. Той препоръчва такъв от горчица, мед, оризов оцет и олио от рапица.

Качествен зехтин

Ниевес Бараган Моачо от испанския ресторант Sabor ни напомня, че най-важното са качествените съставки. С хубав зехтин може да се маринова, да се подправя, да се задушава и да се добавят няколко финални капки върху ястието за блясък, казва тя.

View this post on Instagram

autumnvibes.

A post shared by Sat Bains (@satbains1) on

Повече подправки

Сат Бейнс от едноименния ресторант Sat Bains е утвърдил името си, благодарение на английската кухня. Известно ни е, че тя не е била особено ароматна и богата преди Великите географските открития, а Бейнс използва на максимум дошлите от новия свят подправки. "Експериментирайте" е неговият съвет.