Instagram успя да се затвърди като предпочитана от звездите социална мрежа през изминалата година. Оказва се обаче, че известните личности срещат не само милиони последователи, но и силна съпротива в социалната мрежа.

Досега най-харесваната снимка в Instagram бе на Кайли Дженър и новородената й дъщеря Сторми. С нея тя обяви, че вече е станала майка. И над 18 милиона и 330 хиляди души харесаха това досега. 

Но короната на Instagram кралица набързо падна от главата на Кайли, буквално в рамките на няколко дни. На четвърти януари е създаден профил, носещ името world_record_egg. В него има точно една снимка - на яйце на бял фон.

Ако тази снимка ни изглежда прекалено обикновена, за да се занимаваме с нея, просто трябва да погледнем броя харесвания, които е събрала, за да разберем, че грешим. Кадърът на яйцето има цели 28.9 милиона дадени сърчица само за десет дни, пише ELLE.

И именно това е и целта, с която е създаден този Instagram профил - да подобри рекорда за най-харесвана снимка в социалните мрежи. И тя бе постигната. Вероятно по-бързо, отколкото създателите са предполагали.

YouTube, Кайли Дженър и видеата, които гледахме и харесвахме най-много през 2018 г

Най-популярните видеа в YouTube за 2018 г.

От раждане, през раздяла до самобитен басейн

А огромната разлика от 10 милиона лайка категорично детронира Кайли. Тя пък реши да отговори на кампанията срещу нея с кратко видео с реакцията си, когато разбира за рекорда на яйцето.