Яйцата обикновено са най-простото и бързо нещо, което може да сготвите, когато сте гладни. Но често най-простите неща се оказват и най-предизвикателни за приготвяне.
Неслучайно френските готвачи започват обучението с дълги тренировки за това как да приготвят идеалния омлет. Тук обаче не говорим за омлет, а за прости пържени яйца или "яйца на очи".
Източник: iStock
Според някои топ готвачи, те се получават най-добре, когато ползвате капак. Така се сготвя добре и горната им част, защото топлината и парата, които циркулират в затворения съд, ги досготвят.
Получавате полурохък жълтък и перфектно сготвен белтък, без неприятната слузеста част. Още ли имате съмнения в този метод? Самият Джейми Оливър приготвя яйцата си така.
liliya-zayakova
на 15.10.2017 в 13:00:59 #2Аз ги приготвям така от 30 години... Ахаха! А на снимката са правени без капак. Вижда се, че не са забулени. ;)
NNN
на 15.10.2017 в 11:26:00 #1Тая статия да не е писана от Кирил Домусчиев? Бате Наско нали го "помоли" да даде съвет как се пържат яйца, но Кирчо явно няма време да се изяви при Гала, затова е пуснал уики тук...