Преди няколко години Тим Кук гордо обяви, че Apple е сред първите компании, успели напълно да покрият нуждите си от електроенергия чрез възобновяеми източници.

Въглеродните емисии са следващият връх, който от Купертино обещават да достигнат през следващите 10 години, съобщи тази седмица компанията.

Целта е до 2030 г. въглеродните емисии в цялостната дейност на Apple да бъдат редуцирани със 75% чрез различни методи и инициативи.

Снимка 489015

Източник: Apple

Някои от тях ще включват внедряването на роботи за отделяне на части от джаджи и рециклиране, докато други ще се фокусират върху снабдяване с рециклирани материали за опаковки, безвредна поточна линия и преизползване на компоненти.

Истината за алуминия

Истината за алуминия

Производството се е увеличило стократно за четири години

Компанията разкри също, че спонсорира разработката на първата технология за безвредна преработка на алуминий - елемент, който виждаме в доста от продуктите на Apple.

Снимка 489014

Източник: Apple

Останалите 25% от въглеродните емисии ще бъдат компенсирани чрез редица "зелени" инициативи, включващи залесяване на различни райони по света, както и възстановяване на савани в Кения и цели екосистеми в Колумбия.