За повечето от нас лятната гореща вълна е идеалната възможност да си отворим студена бира или да изпием една охладена чаша вино.

Както предупреждава германският здравен орган BZgA обаче, пиенето на алкохол при по-горещо време води до това да се напиваме по-бързо.

Как алкохолът влияе на съня

Как алкохолът влияе на съня

Какво се случва след няколко чашки

Алкохолът влияе и на кръвното налягане, като ни действа изморяващо и ни прави по-летаргични. Ако прекалим с алкохола, рискуваме да си докараме проблеми с кръвообращението и дори да изпаднем в безсъзнание.

Снимка 335708

Източник: iStock

Защо? Високите температури оказват влияние върху нивата на течности в тялото ни, като ни карат да се потим повече. А това означава, че концентрацията на алкохол в кръвта ни е по-висока. Алкохолът причинява на тялото и загуба на ценни минерали.

  1. Оказва се обаче, че злоупотребяването с алкохол не се случва само по време на горещините, пише DPA International. Проучване показва, че хората, които  живеят в студени райони със само няколко часа слънчева светлина на ден са по-склонни да пият големи количества алкохол, отколкото тези с по-топъл климат.
Как алкохолът влияе на настроението

Как алкохолът влияе на настроението

Разни видове, разни емоции