Изявени български спортисти и популярни личности със своите деца се ангажираха в подкрепа на Националната кампания за профилактика на детското зрение. Те участваха в ревю-спектакъл с очила на известна марка, за да демонстрират своето отговорно отношение към грижата за детското зрение. 

Националната кампания за профилактика на детското зрение популяризира необходимостта от редовна профилактика на детското зрение и дава възможност на деца и младежи от 6 до 18 г. да преминат безплатен скрининг на очите в оптики и здравни центрове в цялата страна. Инициативата в рамките на кампанията продължава до края на месец октомври.

Фокус на тазгодишната кампания е връзката между спорта и доброто зрение.

Началото и финалът на събитието бяха запазени за атрактивни демонстрации по спортна и художествена гимнастика.

Първи дефилираха олимпийският медалист и четирикратен световен шампион по спортна гимнастика - Йордан Йовчев заедно с част от децата, които представят България на мащабни международни състезания.

Талантливите млади спортисти: Анита на 8 г., Вики на 10 г., Даниел на 11 г. и Алекзандър на 12 г. впечатлиха гостите с демонстрация на уменията си по спортна гимнастика.

Снимка 257735

Кампанията подкрепи и новият национален ансамбъл по художествена гимнастика, жени - разширен състав, със старши треньор Ина Ананиева. Симона Дянкова, Снежана Дечева, Лаура Траатс, Елена Бинева, Теодора Александрова, Камелия Стоилова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Мадлен Сергеева също дефилираха с очила и закриха събитието с красиво съчетание.

Снимка 257738

Олимпийският медалист, европейски и световен шампион по лека атлетика - Тереза Маринова, дефилира заедно с Мирела Минкова на 11 г.

Сред най-малките участници в ревю-спектакъла бяха синът на Юлияна Дончева - Станислав, който е само на 2 г. и Филип на 3 г. и половина, който беше с баща си Ивайло Захариев.

Снимка 257732

Глория дефилира с дъщеря си Симона.

Снимка 257741

Алфредо Торес мина по червената пътека заедно с четирите си деца: Амая на 6 г., Дженифър на 9 г., Джойс на 13 г. и Шон на 14 г.

Снимка 257734

Трикратната носителка на "Златна игла" на Академията за мода - София Борисова дефилира заедно с племенничките си Лора и Ема на 8 г., като трите бяха облечени с идентични тоалети на дизайнерката.

В ревюто с очила участваха също: Деси Банова и дъщеря й Йоана на 5 г., Ева Кикерезова и синът й Николай на 6 г., Наталия Гуркова с дъщеря си Джорджия на 7 г., Ирина Папазова със сина си Самуил Чешмеджиев на 5 г., Паолина Петракиева и дъщеря й Божидара на 7 г. заедно с Капка Амзина, Георги Енчев и синът му Георги на 9 години, Стела Йорданова и Паола на 11 г. Румяна Маринова участва с Ванеса на 15 г. и Силвия Симова с дъщеря си Моника Кирова. Виктория и Адриана Цветкови, лица на нова колекция детски очила, дефилираха заедно с Даниел Тодоров.

Снимка 257742

Снимки: Хайлайф