В последните години, благодарение на поредицата "50 нюанса", все по-често се говори за доминацията на мъжа над жената в интимен план. Ако Крисчън Грей е богат, успял, егоцентричен и с извратени фантазии, то не всички мъже са като него. И тук идва въпросът какво искат те?

Оказва се, че мъжете всъщност предпочитат да бъдат подчинявани в леглото, отколкото те да доминират. Това не е особена изненада, защото за строгата господарка сe носят митове и легенди отдавна. Но ето и малко научи факти.

Според различни изследвания, много хора имат садомазохистични импулси, но в повечето случаи те биват потискани, защото не се смятат за приемливи. Обичайно приетото мнение е, че мъжете са активните в секса, а жените приемат пасивната роля.

Снимка 342974

Източник: iStock

Именно това води до по-чести фантазии от страна на мъжкия пол, в които е в подчинена роля. Просто тя е противоположна на стереотипите, което я прави така примамлива.

Доказано е също, че доминирането води до разпалване на повече страст у жените. Тя вади на показ тайните им садомазохистични желания. Така че, ако мъжът позволи да бъде контролиран, няма да съжалява от крайния резултат.

От друга страна, когато мъжът не е зает със задачата да задоволява половинката, а тя сама се справя доста добре с нея, той може да се отпусне много повече и да изпита удоволствие, което иначе би му останало чуждо.

Снимка 342975

Източник: iStock

Жената пък има възможност да прави всичко, което й носи удоволствие. И, след едно подобно показно, на мъжа ще му е много по-лесно да я довежда до финалната точка - точно по начина, по който тя желае.

Ако мъжът успява умело да сменя ролите си в секса и не се притеснява от експерименти, това ще го направи истински гуру в любовните игри. Но е важно да се знае, че позицията на подчинен не е равносилна на поза "дърво".

Поддържането на сексуалното напрежение чрез думи и реакции е от съществено значение за жената. Когато тя доминира, няма нужда да си представяме сцени с белезници, бичове и всякакви BDSM атрибути. Разбира се, ако нямаме нищо против тях, те са добре дошли за разнообразяване на сексуалния живот.

Снимка 342976

Източник: iStock

Друго доста закоравяло твърдение е, че на мъжа все му се прави секс, а жената все я боли главата. Но нещата въобще не стоят така. Понякога просто мъжете копнеят партньорката да поеме инициативата и да покаже колко ги иска. После - няколко минути в поза "ездачка", и всичко е по план!

Сред най-разпространените фантазии на мъжете в доминирана позиция са: влизане в различни роли; преструване, че току-що се запознаваме, секси бельо и кожени дрехи; слугуване. Приятна игра.