Около женското здраве има много митове... Същото важи и за щастието на нежния пол. Сега проучване на Британския национален здравен институт показва и на каква възраст жените се чувстват най-щастливи. 

Коя е най-щастливата възраст

Коя е най-щастливата възраст

Графика на щастието

Лично нас резултатът доста ни изненада, защото според него това се случва на 85-годишна възраст. Проучването е проведено сред 8000 британци, на които са били зададени 12 въпроса относно степента им на самоувереност, тази на безпокойство, качеството на съня и други. 

Милениалите се развеждат по-рядко

Милениалите се развеждат по-рядко

Най-накрая нещо хубаво за това, иначе, особено поколение

Резултатите показват, че жените, като цяло, са по-склонни от мъжете да съобщават за психични проблеми. Това обаче се обръща, когато двата пола достигнат осемдесетте. Едва 14% от жените на възраст над 85 години са заявили, че имат психични проблеми. 

Снимка 400057

Източник: GettyImages

Най-"страшно" е при жените от 16 до 24 години - 28% от тях имат подобни проблеми. При мъжете само един от петима на възраст 85 или повече години страда от психични проблеми.

Снимка 397966

Източник: iStock

Според Reader's Digest, това показва, че жените, които са на 85 години или по-възрастни, са и по-щастливи. Причината се корени в това, че през по-голямата част от живота си те най-често носят тежестта за ежедневните битови отговорности, както и за почти всички останали, засягащи семейството. 

На каква възраст жените изпитват най-силен оргазъм

На каква възраст жените изпитват най-силен оргазъм

Добър въпрос, нали

Но това се променя с напредването на възрастта и намаляването на отговорностите им, когато нещата се обръщат и децата им започват да се грижат за тях, споделя психиатърът Кейт Ловет пред The Times.