Изневярата отдавна не е запазена територия за силния пол. Всъщност, тя и никога не е била. Това, че мъжете кръшват от семейното ложе по-често от половинките си, според различни изследвания, някак оставя на заден план палавите похождения на дамите. А те също не липсват. Както и причини за тях.

Разнообразие

Тук идва място за малко мъжка логика - и аз си имам телевизор вкъщи, но пак ходя на кино, нали?! Или пък - и пържоли да ядеш всеки ден, пак ти омръзва. Дори при жените да не е така изразен онзи хищнически инстинкт, подтикващ мъжете към лов, някои от тях също не могат да се примирят с идеята на моногамията.

Различни мъже, различни преживявания. Животът е прекалено кратък, за да ср ограничаваме в любовта и в секса, смятат някои дами. И без свян прилагат размишленията на практика. 

Снимка 359453

Източник: iStock

Разузнаване

Ако жената е с един партньор вече няколко години и пред нея е перспективата, че явно цял живот ще са заедно, в един момент се прокрадва един осъзнат или не толкова страх дали той е най-подходящият. А категоричен отговор така и не идва.

Затова някои дами решават да се убедят в правотата на своя избор или пък сами да го опровергаят, тествайки и други алтернативи. В този случай вариантите са два - или намират по-добър, или се връщат. Ако има къде да се върнат, разбира се.

Пренебрегването

Всяка жена иска да бъде обгрижвана от своя мъж. Когато той предпочете да прекара вечерта пред компютъра, вместо на романтична вечеря, това може да не е чак такава драма. Но когато това поведение се превърне в обичайно повтарящо се действие, докато на нея все й се излиза, нищо чудно при следващото излизане да намери някого, с когото да изневери.

Снимка 359451

Източник: iStock

Импулсивност

Точно както повечето мъже, и някои жени не влагат чувства в изневярата. Просто искат да бъдат с този мъж в този момент и го правят. Без обяснения, оправдания и угризения.

Сушата

Разбира се, липсата на сексуален контакт между партньорите може да подтикне всеки от тях да търси забавление далеч от общата спалня. Колкото и някои хора да твърдят, че сексът не е всичко, когато го няма, любовта не върви.

Снимка 359456

Източник: iStock

Липсата на загриженост за сексуалните преживяния на жената също може да я тласне в чужди ръце. Ако интимното общуване в двойката е рутина, а жената не може да стигне до края, желанието за нещо ново и по-добро рязко се покачва.

Застраховане

Въпреки че тази логика е неразбираема за някои, една жена може да реши да изневери, само за да не се почувства прецакана, ако мъжът й стори същото. Един вид, тя е била първа. Разбира се, сценарият в главата й може да се развие по доста различен начин на практика и сметките да излязат криви.

Снимка 359450

Източник: iStock

Менопауза

Както се шегуваме, че мъжете към 40-50 години ги удря критическата, същото можем да отнесем и към нежния пол. В периода на пременопауза либидото на жените достига върхови стойности и тогава е най-вероятно да се решат на изневяра.

Парите

Те не са причина, а в повод за изневяра. Жените, които печелят повече, са по-склонни да кръшкат на половинките си. Това се дължи на повишените нива на тестостерон, които се влияят от успеха, обяснява The List. Финансовата независимост ги прави независими и от партньора и свободни да правят каквото пожелаят.

Изневярата не означава край на брака

Изневярата не означава край на брака

Как да се опитаме да заздравим взаимоотношенията си

Възрастта

Жените, които се впускат в авантюри с доста по-възрастни от тях мъже, просто искат да наваксат. Да получат онова внимание от мъж, който е един вид авторитет, което не са получили като малко от своя баща.