Когато Майкъл Фелпс стана най-младият рекордьор в историята на професионалното плуване, светът бе шокиран от няколко неща - скоростта, огромния размах и физиката на американеца, които го правеха да изглежда твърде голям за годините си и твърде мощен спрямо останалите състезатели.

Истината е, че подобни резултати се постигат само и единствено с адски много тренировки и адски много ядене.

Самият Фелпс наскоро сподели в ексклузивно интервю за Mashable някои особености за диетата си, които определено обясняват защо плувецът е изглеждал толкова голям и силен на едва 15 години.

Снимка 361031

Източник: GettyImages

Още от гимназиална възраст, Фелпс е поглъщал между 8000 и 10 000 калории на ден. За сравнение, нормата за нормално-сложен възрастен мъж е около 2000-2500 калории на ден.

Робот прави перфектните бургери

Робот прави перфектните бургери

Справя ли се обаче напълно сам

Американецът е прекарвал по няколко часа всеки ден, което му е коствало огромни загуби на тегло, когато не е приемал достатъчно калории. Той дори признава, че е трябвало да се тъпче с каквото му попадне, независимо дали е вкусно или не, само и само, за да не губи маса.

През 2016 г. обаче шампионът драстично променя подхода си към храненето, осъзнавайки, че тялото му вече изисква повече грижи и внимание по отношение на храната.

Какво предлага новият модел обувки на Дуейн Джонсън

Пълен комфорт и стабилност по време на тренировка

Защо да изберем Under Armour и по-точно Project Rock 1

Тогава Фелпс решава да намали съвсем малко калориите и да премине към по-чиста диета, съставена от предимно зеленчуци, пиле и риба. Въпреки че телешките бургери са му слабост, плувецът хапва червено месо само един или два пъти месечно.