Всички сме се питали (поне веднъж!) дали сме достатъчно добри в леглото и какво не ни достига, за да се превърнем в майстори на палавите игри. Истината е, че сексът е комплексно преживяване, което не е правилно да се разглежда само от физическа гледна точка.

Да, в центъра стои сливането на две тела с цел върхово удоволствие. Но нито начинът, по който то се случва, е винаги един и същ, нито пък пикът е винаги гарантиран. Защото върху тези моменти оказват влияние не един и два фактора.

Химия

Който каквото и да говори, няма по-хубав секс от този, който правим с голямата ни любов. Много жени не са достигали до оргазъм, преди да срещнат мъжа на живота си.

И причината е, че запомнящият се финал се гарантира не само от това какво правят телата, но и какво се случва в главата.

Снимка 335775

Източник: iStock

Общуването

Често докато сме се разгорещили, не ни е особено до приказки. В този случай визираме не само възхвалите и възклицанията колко е хубаво, а и изразяването на горещите ни желания.

Подхващането на темата, докато се гушкаме под леглото, може да е доста възбуждаща прелюдия към реализиране на мокрите ни сънища. А и партньорът ни трудно може да отгатне какво искаме от него, ако поне не му дадем насоки. С думи или с действия.

Отдаденост

Да виждаш, че на половинката ти й пука за твоето удоволствие, също е доста възбуждащо. Все пак, сексът е взаимен акт, от който и двете страни трябва да останат удовлетворени. В противен случай може да се превърне в не особено желан завършек на вечерта. И тогава вече имаме проблем.

Снимка 335777

Източник: iStock

Феърплей

Както споменахме по-горе, усилията в леглото трябва да бъдат споделени. Най-вече когато става дума за любовната игра. И тук идва ключовата роля на оралния секс. Практикуването му гарантира, че всичко не само ще започне добре, но и ще свърши по-добре.

Снимка 335776

Източник: iStock

Експерименти

Никой не очаква да знаем Кама Сутра наизуст и да бъдем на нивото на актьорите от филми за възрастни. Но самата идея да предложим на половинката да правим секс в кухнята или да пробваме онази поза, която толкова много са ни хвалили, е доста възбуждаща.

Снимка 335773

Източник: iStock

А новото преживяване гарантира и нови измерения на удоволствието. Трябва обаче да сме наясно докъде се простират възможностите ни, за да не се окажем в сконфузна ситуация или пък в ареста заради секс на обществено място...

Самоувереност

Няма нищо по-секси от човек, който се чувства комфортно в кожата си. Дори и с коремче и малко по-дебели бедра, една жена може да бъде истинска фурия в леглото. Но не и ако мисли непрестанно за малките си недостатъци. Същото важи и за мъжете, при които комплексите са най-вече заради размера на мъжкото достойнство.