Наскоро група учени съобщиха, че в следващите 10 години човечеството трябва да засади поне 1.2 трилиона дървета, ако искаме да запазим природния баланс на планетата ни.

Колко дървета трябва да насадим, за да спасим планетата

Колко дървета трябва да насадим, за да спасим планетата

И възможно ли е това да се случи

Докато големите правителства и компании по света все още не предприемат кой знае какви мащабни действия, една от най-бедните държави на Земята успя да даде страхотен пример за това как с малко може да се постигне много.

Вчера правителството на Етиопия съобщи, че на територията на страната са били засадени 353 милиона дръвчета, и то само за един ден.

Снимка 436339

Източник: Twitter / Amirabiy

Държавата е приканила всеки един от над стоте си милиона жители да засади поне по 40 фиданки в опит да бъдат възстановени изсечени преди време гори и да се противодейства на климатичните промени.

Засади 10 дървета, за да завършиш училище

Засади 10 дървета, за да завършиш училище

Нов закон във Филипините задължава децата да садят дървета

Данни на ООН сочат, че в началото на този век едва 4% от територията на страната е била покрита от горски масиви, което е с над 30% по-малко от обема на горите в началото на XX век.

Снимка 436340

Източник: Twitter / Amirabiy

Постижението на Етиопия подобри предходния рекорд за най-много засадени дървета в рамките на един ден, който принадлежеше на Индия с бройка от 66 милиона дървета, поставен през 2016 г., предава The Guardian.