През следващите няколко месеца в Лондон феновете на "escape room" формата могат да си осигурят наистина незабравимо преживяване в самия Бъкингамски дворец.

Кралицата излиза в почивка, а домът й, както всяка година, ще бъде отворен за ограничен брой туристи.

Разликата тази година е, че през настоящето лято малка част от Бъкингамският дворец ще бъде превърната в своеобразен "escape room", чиято тема ще е "Leonardo da Vinci: A Life in Drawing" в чест на 500 години от смъртта на известния италиански гений.

Снимка 430779

Източник: iStock

Честно казано, не бихме могли да си представим по-интересна тема за подобен тип приключение и още по-готиното е, че цената за група от осем души ще е едва 150 паунда.

От Insider съобщават, че участниците ще трябва да избягат от четири свързани стаи, всяка от които ще бъде кодирана с различни мотиви от творчеството и живота на да Винчи.

Снимка 430778

Източник: iStock

Лондон определено не фигурира в списъка ни с летни дестинации, защото британските облаци просто не се вписват в плановете ни за хващане на тен и бездействане до морето.

Тематичните стаи обаче ще са отворени до 5 октомври, така че можем да си спретнем страхотно есенно забавление, без да ни се налага да променяме плановете за летните си авантюри.