Ново проучване разкрива кои са най-актуалните градове за посещение през 2017-та. Интересът към тези места е огромен, и въпреки че много от тях са популярни дестинации, има и изненадващи предложения. В списъка, публикуван от агенция Getty има доста екзотични посоки, както и исторически градове като Рим. Вижте кои са местата, които са задължителни за посещение от всеки запален пътешественик:

Барселона, Испания - Средиземно море, архитектурата на Гауди, готическият квартал, сангрия и паеля, както и бурен нощен живот. Какво повече ви е нужно, за да резервирате билетите си веднага?

Първият шедьовър на Гауди (СНИМКИ)

Първият шедьовър на Гауди (СНИМКИ)

Къщата отваря врати за посетители след 130 години

Удайпур, Индия - Градът се намира в северозападната част на Индия и е популярна туристическа дестинация, тъй като в областта има много интересни исторически и природни забележителности. Най-интересен е дворцовият комплекс, който е особено красив през нощта.

Снимка 307199

Източник: iStock

Сием Реап, Камбоджа - Градът става все по-популярен. Почти всичките му жители са ангажирани в обслужването на туристите, които надвишават многократно бройката им. Тълпите се стичат да видят Анкор Ват - символът и душата на Камбоджа.

Снимка 307201

Източник: iStock

Рим - магия и тарапана (СНИМКИ)

Рим - магия и тарапана (СНИМКИ)

Вечният град е обсаден от хиляди амбулантни търговци, имигранти, тълпи от туристи и мръсотия. Вечният град е непреходен и омагьосващ!

Рим, Италия - Много може да се види в Рим. Атмосферата на града съчетава древната история с модерния лайфстайл по един много привлекателен начин.

Снимка 307202

Източник: iStock

Санта Фе, Ню Мексико - Санта Фе в превод от испански означава "Свещена вяра". Този изненадващ град в класацията е столица на щата Ню Мексико. Има една около 70 000 души население. В Санта Фе се намират едни от най-старите сгради в САЩ - църквата "Сан Мигел" и Губернаторският дворец, които датират от началото ХVІІ в.

Снимка 307203

Източник: iStock

Ланг Прабанг, Лаос - Много екзотично предложение, Лаос е удивителна страна, в която будизмът спокойно се съчетава с комунизма. Ланг Прабанг е столицата, в която има много исторически паметници. В Лаос има много водопади, величествени храмове и слонове.

Снимка 307204

Източник: iStock

Убуд, Индонезия - Това е планински град в Бали, който е като магнит за туристите. Красотата на мястото е привлякла европейски художници и скулптури още през 20-те години на ХХ в., като техният дух е жив в програмите и школите за млади художници, които те са основали. Маймуните са навсякъде около вас.

Снимка 307205

Източник: iStock

Кейптаун, ЮАР - Кейптаун е най-южният град в Африка и вторият по големина в ЮАР. Той е известен със своето пристанище, както и с популярни забележителности, като планината Тейбъл и нос Кейп Пойнт. Кейптаун е сред най-мултикултурните градове в света.

Снимка 307206

Източник: iStock

Хой Ан, Виетнам - Градът, популярен с историческите си сгради, първоначално е бил Чамско пристанище, но през вековете е претърпял влиянието на много търговци от различни култури. Древната архитектура представлява очарователна комбинация от виетнамски традиционни стилове с китайско и японско влияние.

Снимка 307207

Източник: iStock

Оаксака, Мексико - Градът предлага най-индианското преживяване в Мексико. В събота там се провежда занаятчийски пазар, за който от всички страни се стичат индиански търговци, облечени в своите традиционни носии, шумно предлагайки своите изделия.

Снимка 307208

Източник: iStock

Флоренция, Италия - Градът е перлата на Тоскана. Там времето тече по-бавно, казват всички пътешествали из италианската провинция. Културните и историческите съкровища са неизброими, а красотата на природата и качеството на местната кухня са великолепни.

Снимка 307210

Източник: iStock

Киото, Япония - Казват, че това е най-красивият град в азиатската страна. Някога е приютявал императорския двор, което го е превърнал в център на японската религия, естетика, музика, театър и танц. В Киото има над 1700 будистки храма и 300 шинтоистки светилища.

Снимка 307211

Източник: iStock

Чианг Мей, Тайланд - Вторият по големина град е известна туристическа дестинация. Будистките храмове са основната забележителност, а наблизо е селото, където могат да се видят "жените-жирафи". Традицията жените да слагат пръстени на шията си, с коeто я правят неестествено дълга, е все още жива, въпреки че е превърната в туристическа атракция.

Снимка 307212

Източник: iStock

Чарлстън, Южна Каролина - Столицата на юга, е бил един от най-богатите колониални градове в САЩ. Архитектурата и атмосферата са запазени и до днес. Ежегодният пролетен Фестивал на къщите и градините предлага рядката възможност да надникнете в 150 великолепни частни къщи и заградени със стени градини.

Снимка 307213

Източник: iStock

Сан Мигел де Аленде, Мексико - Там няма прекрасни плажове като по известните мексикански курорти. Градът обаче е привлекателно туристическо място, като наскоро бе включен в списъка със световно историческо и културно наследство на ЮНЕСКО. Богатата история на Сан Мигел де Аленде датира от 1542 година.