Главният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс е подал оставка, съобщава "Ройтерс". Като причина за решението си да напусне компанията, той е посочил невъзмоността да изпълнява повече задълженията си.

Припомняме, през януари 55-годишният Джобс излезе в отпуск по болест. Това бе неговото поредно излизане от оперативните дейности на компанията от 2004 г. насам, когато бе съобщено, че "гуруто на модерните технологии" е болен от рак на панкреаса.

През март представип новия таблет на компанията - iPad 2. Постът му ще бъде зает от главния оперативен директор Тим Кук, а Джобс остава в "Епъл" като председател на управителния съвет, пише news.bg.

На 1 април тази година, компанията Apple навърши 35 години. Интересно е, че в рамките само на година, цената на Apple скача с 41%. Основна причина за това e бумът в търсенето на смартфоните iPhone и таблетите iPad, с чиято помощ ябълките записаха няколко поредни рекордни финансови тримесечия.

Повечето специалисти очакваха Apple да изпревари Exxon Mobil, но едва в края на годината. Стив Джобс и сие обаче успяват да постигнат това още през лятото - преди премиерите на iPhone 5 и iPad 3, които се очакват тази есен. Почти сигурно е, че тези две устройства ще спомогнат за поредно рекордно финансово тримесечие на ябълките.