От много време се говори за това кога ще видим нови игрови конзоли от Sony и Мicrosoft. Според повечето слухове, това няма да се случи тази година, а в най-добрия случай - през 2020 г. 

Sony пуска наново PlayStation 1

Sony пуска наново PlayStation 1

Коледна радост за феновете, колекционерите и олд-скуул геймърите

Готови сме да почакаме търпеливо за PlayStation 5 и Xbox Two, защото знаем, че ще си заслужава. В интервю за GamingBolt анализаторът Майкъл Пачър споделя, че очаква през 2019 г. да бъде намалена цената на PlayStation 4 и Xbox One. 

Тази прогноза е напълно рентабилна, защото когато на пазара се появят новите конзоли, продажбите на старите ще секнат, което е напълно нормално. Ето защо е логично тази година производителите да намалят цената, за да продадат колкото се може повече от старите модели. 

Според Пачър ще можем да си купим Xbox за 199 долара и PlayStation за 249 долара. В графата с намаления той предполага, че ще се включи и Nintendo Switch. 

Microsoft представи Xbox All Access

Microsoft представи Xbox All Access

Какво ще представлява новият абонамент

Той смята, че Sony ще се постараят да изпреварят Microsoft с пускането на PlayStation 5, за да не повтарят грешката си отпреди няколко години, когато Microsoft ги изпревариха и пуснаха Xbox 360, а с това добиха и преднина.