Ако за тази година сме си пожелали да спрем цигарите, но все още не сме сигурни как да го направим, тази запалка може би е екстрата, от която имаме нужда.

Slighter е дело на ливанска компания, носеща същото име, и представлява доста футуристична запалка, която бе представена по време на CES 2019.

Запалката е снабдена с малък дисплей и бутони и се свързва с мобилно приложение, като идеята й е да ни помогне да спрем цигарите.

Как да откажем цигарите

Как да откажем цигарите

Борбата е трудна, но не бива да се отказваме от нея

Дисплеят показва кога и колко често палим цигари, а след надвишаването на определен дневен лимит, запалката отказва да пали.

Джаджата изпраща детайлни данни относно вредния ни навик към мобилното приложение, които след това можем да споделим със семейството и приятелите си, за да ги приобщим към борбата ни за отказване.

Програмата следи и ни информира за парите, които спестяваме или харчим за цигари, а това е мотивиращ фактор за доста от пушачите. 

Какво се случва, когато откажем цигарите

Какво се случва, когато откажем цигарите

Истината не е така розова

Чрез приложението можем да си поставяме цели за по-малко цигари на ден или за спестяване на пари, а то от своя страна ни дава съвети и идеи как да ги постигнем. 

Запалката изглежда доста атрактивно и ще се появи на пазара през лятото на тази година, а цената й ще е 129 долара.