Заради пандемията от COVID-19 и всички усложнения, до които доведе, под въпрос беше дали Sony ще успеят с първоначалния си план с PlayStation 5 - да пуснат конзолата по Коледа.

PlayStation 5, Sony и ще видим ли конзолата тази година

Ще видим ли PlayStation 5 тази година

Ще провали ли пандемията плановете на Sony

Е, засега изгледите и увещанията са, че ще получим своето, без да се налага да чакаме допълнително. От компанията вече разкриха някои от ключовите характеристики и нововъведения в конзолата, но има и още какво да казват. Да, за игрите говорим.

Вчера, 4 юни, трябваше да се проведе дигитално събитие, на което да бъдат оповестени новите игри, които ще бъдат налични заедно с пускането на PlayStation 5.

Трябваше, но не се проведе. Според CNN, решението на Sony да отложат представянето на игрите е свързано с протестите в Америка.

Миналия месец Джим Райън - изпълнителният директор на Sony Interactive Entertainment, каза в обръщение, че както големи, така и малки студиа и разработчици, са работили усърдно, за да създадат игри, които да покажат в максимална степен на какво е способен новият хардуер на конзолата.

PlayStation 5, DualSense и първи поглед към новия джойстик

Джойстикът на PlayStation 5 променя играта

Първи поглед и какво знаем за DualSense

От официалните профили на PlayStation в социалните мрежи става ясно, че моментът не е подходящ и представянето на игрите ще се случи в бъдеще.