От няколко години се говори и спекулира около новата конзола на Sony. За щастие ситуацията около PlayStation 5 вече е почти кристално ясна.

Sony, PlayStation 5 и разкри ли компанията всичко за новата конзола

Sony разкри почти всичко за новия PlayStation 5

PS5 ще е 10 пъти по-бърз от PS4

От Sony ни дават на час по лъжичка, но все пак разкриват все повече неща. До момента компанията оповести доста около спецификите и функциите на бъдещата конзола, но две неща бяха неизвестни - какво ще бъде официалното ѝ име и кога ще бъде пусната в продажба.

Е, вече имаме добра новина, защото завесата пред тези мистерии беше свалена. Официалното име на конзолата ще бъде... PlayStation 5.

Беше очаквано, но все пак не знаехме дали няма да измислят някакво ново име. Хубавото (или пък е лошо, трудно можем да преценим) е, че знаем и кога ще бъде пусната в продажба.

Запалените фенове на PlayStation ще трябва да почакат чааак до края на 2020 г. И по-точно празничните дни около Коледа. В крайна сметка кой би отказал PlayStation 5 за подарък. Ние със сигурност не.

iOS 13, iPhone и как да свържем телефона си с джойстик за Xbox или Playstation 4

iOS 13 промени играта

Как да свържем джойстик от Xbox и Playstation 4 с iPhone

Sony разкриха, че новата конзола ще дойде и с изцяло нов джойстик. И не говорим за дизайна, защото за него все още не е оповестено нищо, а за някои доста яки промени във функционалността.

Новият джойстик ще разполага с адаптивна обратна връзка. Това ще рече, че ако играем игра, в която караме кола, и се ударим в стена, усещането, което ще се предаде през вибрациите на джойстика, ще бъде различно от това, което ще получаваме, ако направим шпагат на футболен симулатор например.

PlayStation 5, Playing for the Planet, климатичните промени и как конзолата ще се бори с тях

Новата функция в PlayStation 5

Стъпка напред в борбата с климатичните промени

Другото нововъведение са решили да нарекат - адаптивни спусъци. Това всъщност са бутоните L2/R2, които ще ни дадат съвсем реално усещане. Когато например караме кола по скалист терен и се опитаме да ускорим, ще усетим съпротивление. Също толкова трудно ще ни бъде да опънем и тетива на лък.