До празничния период в края на годината, когато в продажба трябва да бъде пусната новата конзола на PlayStation, има доста време, а от Sony ще го използват, за да ни разкриват поетапно нови неща около нея.

PlayStation 5, Мат Маклорин и ще бъде ли променен интерфейсът на новата конзола

Още изненади в новия PlayStation 5

Когато няма недокоснат пиксел

Тези дни покрай ежегодното събитие Summer Game Fest успяхме за първи път да видим джойстика, но не като до момента - само на изображения.

На Джеф Кийли, създателят на The Game Awards, му се отвори страхотна възможност да се докосне до DualSense, че даже и да го изпробва.

От видеото му в YouTube за първи път виждаме джойстика в човешка ръка и веднага прави впечатление, че е по-голям от предшественика си DualShock 4.

PlayStation 5, DualSense и първи поглед към новия джойстик

Джойстикът на PlayStation 5 променя играта

Първи поглед и какво знаем за DualSense

Кийли дори сравнява нагледно двата джойстика, за да се убедим в това. Казва, че новият е една идея по-тежък, но пък това не създава негативно усещане, а дори напротив.

Във видеото виждаме и как тества DualSense, играейки Astro's Playroom, която ще бъде инсталирана във всяка конзола. И най-хубавото е, че тази игра няма да бъде просто някакво демо, а пълна версия, която можем да играем с часове.

The Last of Us Part II, PlayStation 4 и най-бързо продаваната игра за конзолата

Коя е най-бързо продаваната игра за PlayStation 4

Когато продажбите валят

Джеф Кийли разговаря и със старши вицепрезидента на Sony Interactive Entertainment Ерик Лампел. От разговора им става ясно, че се обмислят и други цветови варианти, в които DualSense да бъде произвеждан, пише CNET.