Дни след онлайн събитието, на което бяха показани дизайнът на PlayStation 5 и някои от игрите за конзолата, видяното се превърна в една от най-обсъжданите теми в социалните мрежи.

PlayStation 5 и подигравките, които отнесе дизайнът на конзолата

Защо всички се подиграват на PlayStation 5

Голям смях пада в социалните мрежи

Водеха се различни спорове за големината на конзолата, а някои дори не чакаха покана и започнаха да ѝ се присмиват. Все още обаче има доста неща, които да научим за PlayStation 5, и очевидно даването на час по лъжичка ще продължи.

Поредното ново нещо около конзолата на Sony идва от Мат Маклорин, отговорникът за дизайна на интерфейса. Според написани от него коментари в LinkedIn потребителският интерфейс на PlayStation 5 ще бъде тотално преработен и различен от този на PlayStation 4. "Нито един пиксел не е оставен недокоснат."

Казва още, че съвсем скоро Sony ще покажат и новата операционна система на конзолата. Маклорин загатва, че може да видим подобрена версия и на интерфейса на началния екран.

PlayStation 5, Grand Theft Auto V, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, NBA 2K21 и новите игри за конзолата

Игрите, които трябва да разкрият пълния потенциал на PlayStation 5

Ще се играе почти денонощно

Да, на това му се казва тотално обновяване. The Verge смятат, че е напълно възможно да има още няколко цветови разновидности на конзолата, но за момента не се знае какви ще са те.