Тази седмица Samsung разтърси технологичната индустрия с представянето на дългоочаквания си гъвкав екран и прототип на сгъваем смартфон-таблет, който всички вече започнаха да наричат "Galaxy X".

Звучи ни ОК.

Infinity Flex, Samsung и всичко, което знаем за сгъваемия смартфон-таблет

Всичко, което знаем за сгъваемият смартфон-таблет на Samsung

Какви детайли разкри компанията за бъдещата джаджа

Покрай вълненията за новата джаджа, някак на заден план остана новината за One UI, новата интерфейс система, която Samsung гласи за сгъваемия таблет и за Galaxy S9, S9 Plus и Note 9 - най-скъпите модели на корейския бранд.

Софтуерът ще работи "върху" операционната система Android и представлява своеобразна следваща версия на предходните два опита на Samsung да подобри "андроидското" изживяване за потребителите.

Samsung Galaxy S10 - как ще изглежда следващият флагман на компанията

Това ли ще е лицето на Samsung Galaxy S10

Следващият "горещ" флагман в индустрията се задава

TouchWiz и последвалият Samsung Experience бяха сходни по смисъл на One UI, и целяха да модифицират част от интерфейса на Android, но, уви, не успяха да се наложат на пазара.

От Samsung твърдят, че One UI се фокусира върху премахването на ненужните иконки и прозорци от лицето на телефона, и изкарва на преден план по-важните за потребителя елементи.

One UI ще се появи първо за Galaxy S моделите и Note 9 през януари, а преди това системата ще бъде тествана в САЩ, Германия и Южна Корея.

Infinity Flex на Samsung - първият гъвкав дисплей на компанията

Защо Samsung променя бъдещето

Infinity Flex задава тона на цялата индустрия

Интерфейсът е проектиран с идеята да пасва и на сгъваемото бижу на Samsung, което най-вероятно ще видим в по-цялостен вид през януари.